XingFeed, 13 Mars 2020, 14:03

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na mësoi pandemia e Koronavirusit

XING

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

Për shkak të pandemisë së Koronavirusit, qytetarët janë të detyruar të vetëizolohen në shtëpitë e tyre deri në një njoftim të dytë nga autoritetet. Edhe pse në fillim mund të duket sikur "Obobo do mërzitemi në shtëpi", në fakt këto ditë po mësojmë gjërat që vërtet kanë rëndësi në jetë. "Xing.al" publikoi një listë me 17 gjërat që mësuam, listë e cila po bën xhiron e rrjetit dhe ne jua sjellim më poshtë.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

1.Në kohën e fast-food dhe ushqimeve të paketuara, koronavirusi na rikujtoi të hamë shëndetshëm.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

2.Kujtuam se higjena mbahet për veten dhe për të tjerët.

3.Po mësojmë të dallojmë nevojat e vërteta nga trendet dhe kultura e konsumizmit.

4.Ritmi i shpejtë i jetës u ndërpre dhe po rimësojmë vlerën e kohës.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

5.Po i rikthehemi leximit.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

6.Duke ndjenjur në shtëpi u detyruam të luajmë sërish dhe të kuptojmë vlerën e lojës për mirëqenien tonë mendore dhe emocionale.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

7.Të mbyllur në shtëpi dhe me më shumë kohë në dorë, po i rikthehemi pasioneve tona.

8.Në kohën kur të gjithë ndjekin kënaqësitë e shpejta, po i rikthehemi kënaqësive të vogla.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

9.Po detyrohemi të bëhemi më kreativ.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

10.Po rikujtojmë rëndësinë e të kaluarit kohë me familjen si gjëja më e rëndësishme.

11.Po mësojmë kuptimin e vërtetë të altruizmit, sakrificës dhe përgjegjësive ndaj të tjerëve.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

12.Rikthyem sytë nga moshat e treta që i lëmë shpesh në harresë dhe kuptuam se duhet t'i ruajmë si thesare.

Postimi që po bën xhiron e rrjetit: 17 gjërat që na

13.Në një botë kua dhurohen VIP-at, futbollistët dhe modelet, u kujtuam se shkencëtarët janë heronjtë tanë bashkë me mjekët, policët etj.

14.Po kuptojmë se vetëm edukimi mund ta shpëtojë botën.

15.Po mësojmë të lëmë mënjanë diferencat për të mirën e të gjithëve.

16.Si brez i internetit që nuk dimë as të lexojmë një busull, po kuptojmë se duhet të kultivojmë tek vetja dhe fëmijët aftësi bazike mbijetese.

17.Po njohim kush janë idiotët mes nesh!

Po ju çfarë ju mësoi kjo situatë?