Nga Bota, 16 Maj 2022, 13:47

Kroacia del kundër fitores së Ukrainës në Eurovizion: Kur ne ishim në luftë, askush s’na votoi

XING

Kroacia del kundër fitores së Ukrainës në Eurovizion: Kur ne

Jo të gjithë vendet e kanë pritur mirë fitoren e Ukrainës në edicionin e 66 të Eurovizionit. Një nga shtetet që është ankuar së fundmi është Kroacia, e cila ka deklaruar se në vitet 90-ta kur ata ishin në luftë, askush nuk ishte solidarizuar me ta dhe nuk i kishte votuar.

Kroacia del kundër fitores së Ukrainës në Eurovizion: Kur ne

Madje në edicionin e vitit 1993, Kroacia nuk kishte marrë asnjë votë nga shtetet europiane në Eurovizion.

“Ne ishim në vendin e 15-të nga 25 vende gjithsej, që konkuruan në finale. Juria nuk vendosi atëherë fituesin, por votat e publikut. Morëm 31 pikë gjithsej dhe askush nuk solidarizohej me ne”, thuhet në një reagim.