Nga Bota, 14 Maj 2023, 22:13

Akuza të forta ndaj Eurovision, çfarë fshihet pas fitores së Suedisë

XING

Akuza të forta ndaj Eurovision, çfarë fshihet pas fitores

Eurovision po akuzohet se ka manipuluar rezultatin për të lejuar Suedinë të fitojë. Thuhet se organizatorët orkestruan fitoren e Loreen në mënyrë që Suedia ta organizojë vitin e ardhshëm që përkon me 50 vjetorin e fitores së grupit ABBA.

Akuza të forta ndaj Eurovision, çfarë fshihet pas fitores

Suedia triumfoi me Loreen që shënoi historinë si gruaja e parë që fiton dy herë konkursin. Por jo të gjithë ishin dakord që Suedia e meritonte vendin e parë dhe spekuluan se konkursi ishte manipuluar.

Akuza të forta ndaj Eurovision, çfarë fshihet pas fitores

“Nuk po them se është e manipuluar, por… Suedia fitoi një vit para përvjetorit të fitores së ABBA-s”, shkroi një person.

“Nuk ka asnjë dyshim që ata e manipuluan të gjithë këtë gjë në mënyrë që Suedia të mund ta presë atë në 50-vjetorin e fitores së ABBA-s”, shtoi një tjetër.

“Përvjetori i ABBA-s dhe fitorja e Suedisë më duket e çuditshme”, theksoi mes tjerash një tjetër përdorues i rrjeteve sociale.

Një tjetër koment ishte: “Nuk jam një teoricien konspiracioni, por kjo është manipuluar në mënyrë që Suedia të mund të organizojë pesëdhjetëvjetorin e fitores së ABBA-s”.

Akuza të forta ndaj Eurovision, çfarë fshihet pas fitores

Grupi suedez, ABBA, ishte pjesëmarrës në Eurovision Song Contest 1974 me Waterloo dhe Bjorn, Benny, Agnetha dhe Anni-Frid, të cilët edhe u shpallën fitues. 2024 shënon saktësisht 50 vjet nga fitorja e tyre, me shumë njerëz që presin që grupi të performojë në konkursin e vitit të ardhshëm.