Aktualitet, 27 Janar 2023, 19:58

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund jetës

XING

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

Një vajzë e njohur në YouTube që vuan nga çrregullimi i shumëfishtë i personalitetit po dokumenton përpjekjen e saj për t'i dhënë fund jetës së saj në një klinikë eutanazie. 23-vjeçarja franceze, e cila quhet Olympe, kohët e fundit u tha 255,000 ndjekësve të kanalit të saj se ishte 'në kontakt me mjekët' në Belgjikë, ku vetëvrasja e asistuar është e ligjshme. Olympe vuan nga çrregullimi disociativ i identitetit, një gjendje e formuar nga trauma e cila shpesh është thellësisht shqetësuese për ata që prek.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

Por doktori belg Yves de Locht, i kontaktuar nga Olympe, tha se klinikat nuk ishin 'shpërndarëse eutanazie' dhe se procesi mund të zgjasë shumë muaj ose vite përpara se dikush të ketë akses në shërbimet e asistuara të vetëvrasjes.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

Olympe, e cila thuhet se jeton me rreth 40 personalitete të dallueshme, fillimisht tha në një postim në Instagram se do të ketë mundësi për vetëvrasje të asistuar në Belgjikë.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

"Unë jam tashmë në kontakt me mjekët. Nuk është një debat. Eshte jeta ime. Është një vendim që e mora dhe ishte i vështirë për t'u marrë”, tha ajo.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

Olympe tha se nuk mund të menaxhonte më barrën e gjendjes së saj ose shkaqet e saj.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

Por doktori i Brukselit de Locht, i cili thuhet se ishte kontaktuar nga Olympe, hodhi poshtë pretendimet.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

“Nuk e kam parë dosjen e saj mjekësore, por i kam lexuar emailet e saj. Ajo dëshiron të më takojë. Ne nuk refuzojmë të takojmë (njerëz si ajo), por u shpjegojmë atyre se procesi mund të zgjasë me muaj apo edhe vite. Kjo e re ka shpallur fundin e jetës së saj në fund të vitit. Kjo datë sigurisht që nuk vjen nga unë. Unë kam nevojë për shumë më tepër informacion përpara se të planifikoj ta takoj atë.

Ka 40 personalitete, 23-vjeçarja kërkon t'i japë fund

23-vjeçarja ka theksuar se nuk dëshiron të japë një 'shembull' për të rinjtë.

Burimi: Dailymail