Aktualitet, 11 Shtator 2022, 00:59

Fëmijët e Harry e Meghan shpallen Princ e Princeshë

XING

Fëmijët e Harry e Meghan shpallen Princ e Princeshë

Pas vdekjes së Mbretëreshës, fëmijët e Harry dhe Meghan janë shpallur automatikisht Princi Archie i Sussex dhe Madhëria e Saj, Princesha Lilibet e Sussex. Ndryshimi është pasojë e konventave të krijuara një vit më parë. Ligjet e vendosura nga Mbreti George V më 1917 thonë se nipërit e monarkut marrin menjëherë tituj mbretërorë.

Fëmijët e Harry e Meghan shpallen Princ e Princeshë

Si nipër të Mbretit Charles III, Archie dhe Lilibet kanë të drejtën për t’u quajtur Princ dhe Princeshë pasi nuk e merrnin dot këtë titull si stërnipër të Mbretëreshës.

Fëmijët e Harry e Meghan shpallen Princ e Princeshë