Aktualitet, 16 Maj 2022, 21:12

Elisabeth Borne bëhet kryeministrja e parë femër në Francë pas 30 vitesh

XING

Elisabeth Borne bëhet kryeministrja e parë femër në

Ministrja franceze e Punës, Elisabeth Borne është emëruar kryeministre e re e Francës. 61 vjeçarja është gruaja e parë që mban këtë post në më shumë se 30 vjet dhe vetëm e dyta kryeministre femër në historinë moderne franceze.

“Unë ua dedikoj këtë nominim të gjitha vajzave të vogla në Francë për t’u thënë atyre “Ndiqni ëndrrat tuaja”. Asgjë nuk duhet të ndalojë luftën për vendin e gruas në vendin tonë”, tha Borne gjatë marrjes së detyrës.

Burimi: The Guardian