Aktualitet, 17 Shtator 2022, 14:43

E trishtë: Ndahet nga jeta Mesarete Imeraj, e njohur si Lilo Labja

XING

E trishtë: Ndahet nga jeta Mesarete Imeraj, e njohur si Lilo Labja

Është ndarë nga jeta në moshën 95-vjeçare Mesarete Imeraj e njohur për shqiptarët si Lilo Labja, në filmin “Malet me blerim mbuluar”. Lilo Labja është personazhi që plagoset në film, ndërsa skena nuk është një fantazi e skenaristit, por është bazuar tek historia reale e partizanes.

Siç njofton familja, Imeraj do të përcillet në banesën e fundit sot (e shtunë) në orën 14:00, në varrezat e Sharrës.

E trishtë: Ndahet nga jeta Mesarete Imeraj, e njohur si Lilo Labja

Disa vite më parë Imeraj rrëfeu për News 24 momente nga jeta e saj mes shtigjeve të luftës që i përngjante rolit që u përjetësua në film nga aktorja Yllka Mujo.

E trishtë: Ndahet nga jeta Mesarete Imeraj, e njohur si Lilo Labja

“Kam qene 17 vjeçe kur kam dalë partizane në luftë. 6 ditë dhe 6 netë kam qenë e plagosur në Ferrë. Por rinia është ajo që të bën të jetosh. 17 dhëmbë më janë hequr nga plumbat. Ndërsa jashtë shtetit me vunë buzën prapë, ma qepën. Jemi krenarë për brezin që kemi qenë, asnjë brez nuk i ka dhënë Shqipërise atë që i kemi dhënë ne”, shprehej ajo.